Berlinul ar putea prelungi restricţiile impuse muncitorilor din Europa de Est

Ministrul german al Muncii, Olaf Scholz, a declarat vineri că este în favoarea unei prelungiri până în 2011 a restricţiilor impuse de Germania muncitorilor din Europa de Est.

1 afișare
Imaginea articolului Berlinul ar putea prelungi restricţiile impuse muncitorilor din Europa de Est

Berlinul ar putea prelungi restricţiile impuse muncitorilor din Europa de Est (Sursa: Mediafax Foto)

"Cred că vrem o prelungire până în 2011, chiar dacă acest subiect nu a fost evocat formal de coaliţia guvernamentală", a declarat Scholz, pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Vom fi foarte prudenţi cu privire la evoluţia pieţei muncii germane. De altfel, avem încă trei milioane de şomeri", a precizat el.

Germania a obţinut, în 2005, puterea de a restrânge până în 2009 accesul pe piaţa muncii al muncitorilor din ţările din Europa de Est. Ea poate cere Uniunii Europene să prelungească acest termen până în 2011.

Prima economie din zona euro se teme, din cauza poziţiei sale geografice, de riscurile unui dumping salarial şi de un aflux al forţei de lucru.

Berlinul a fost însă nevoit să îşi tempereze poziţia, din cauza lipsei de forţă de lucru calificată, care afectează numeroase companii germane.

Guvernul a decis de asemenea, în septembrie, să faciliteze angajarea muncitorilor din Europa de Est, dacă sunt specializaţi în electrotehnică şi utilaje, şi să aibă o atitudine mai flexibilă faţă de studenţii din Est care deţin diplome universitare germane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici