Berlusconi a atacat Germania: "Dă dovadă de egoism, nu de solidaritate. Are un rol hegemonic în Europa"

Silvio Berlusconi a declarat luni că o Europă dominată de Germania a impus austeritatea Italiei, în timp ce fostul premier se pregăteşte pentru cea de-a şasea campanie electorală în două decenii de carieră politică.

515 afișări
Imaginea articolului Berlusconi a atacat Germania: "Dă dovadă de egoism, nu de solidaritate. Are un rol hegemonic în Europa"

Silvio Berlusconi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Situaţia foarte gravă în care ne aflăm este consecinţa măsurilor de austeritate impuse de Europa, unde Germania are un rol hegemonic, dând dovadă nu de solidaritate, ci de egoism", a apreciat Berlusconi într-un interviu acordat unui post de televiziune aflat în proprietatea sa.

Berlusconi a mai afirmat că eliminarea unui impozit pe proprietate introdus de premierul Mario Monti este prioritatea programului său. Acesta a spus că va compensa pierderea suferită de stat prin creşterea taxelor pentru alcool şi eliminarea cheltuielilor publice inutile.

"Este pe deplin posibil de eliminat", a declarat acesta pentru postul de televiziune Rete 4.

Interviul a fost difuzat la o zi după un alt interviu de 80 de minute acordat de acesta unei emisiuni a postului Canale 5, una dintre celelalte televiziuni deţinute de imperiul său mediatic.

Partidul democrat, de centru stânga, a declarat că va sesiza autoritatea guvernamentală în domeniul audiovizualului în legătură cu ceea ce ei consideră ca fiind timp excesiv de antenă acordat lui Berlusconi.

Îndoielile s-au adunat în ultimele zile în ceea ce priveşte revenirea lui Silvio Berlusconi în viaţa politică după ce fostul premier a declarat că este gata să se retragă în cazul în care Monti va candida la viitoarele alegeri legislative din luna februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici