Berlusconi a avut un eşec privind federalismul fiscal, dar are un vot favorabil în cazul "Rubygate"

Guvernul Silvio Berlusconi a suferit o înfrângere în cursul unui vot-test privind federalismul fiscal, dar a primit un vot favorabil în scandalul "Rubygate", iar Liga Nordului nu pare să mai dorească alegeri anticipate.

19 afișări
Imaginea articolului Berlusconi a avut un eşec privind federalismul fiscal, dar are un vot favorabil în cazul "Rubygate"

Berlusconi a avut un eşec privind federalismul fiscal, dar are un vot favorabil în cazul "Rubygate" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul unei comisii parlamentare, proiectul federalismului fiscal, care le permite colectivităţilor locale să menţină o mare parte din impozite, a fost votat de 15 deputaţi, iar 15 au votat împotrivă.

Textul, care se referea la colectarea şi redistribuirea impozitelor municipale, a fost practic respins, dar susţinătorii lui Berlusconi afirmă că va putea rămâne în vigoare pentru că votul a fost consultativ. Joi seara, Guvernul a adoptat un decret-lege pentru menţinerea acestui proiect, dar proiectul trebuie promulgat de preşedintele Republicii.

"Este un rezultat foarte important pe care îl aşteptam cu toţii", au anunţat reprezentanţii Ligii Nordului.

"Nu cred că vom ajunge la alegeri anticipate", a spus Umberto Bossi, liderul Ligii Nordului.

Silvio Berlusconi este complet dependent de susţinerea Ligii Nordului după distanţarea în 2010 de fostul său aliat Gianfranco Fini, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Tot joi seara, Camera Deputaţilor a respins solicitarea de efectuare a unei percheziţii în cadrul scandalului "Rubygate" la birourile lui Berlusconi de la Camera Deputaţilor, votul find o victorie pentru premier.

Silvio Berlusconi este suspectat că a întreţinut relaţii sexuale cu minora "Ruby", pe numele adevărat Karima El Mahroug, şi că a intervenit pentru eliberarea acesteia de la o secţie de poliţie.

În dosarul federalismului, alte două etape sunt prevăzute, marţea viitoare urmând să fie examinată o altă parte a proiectului de lege. Federalismul fiscal este, de mai mulţi ani, principala revendicare a Ligii Nordului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici