Berlusconi a ratat începutul unei ceremonii deoarece vorbea la telefon (Video)

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a pierdut sâmbătă dimineaţa începutul unei ceremonii organizate pe malurile Rhinului pentru cei 28 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor NATO, deoarece vorbea la telefon.

56 afișări
Imaginea articolului Berlusconi a ratat începutul unei ceremonii deoarece vorbea la telefon (Video)

Berlusconi a ratat începutul unei ceremonii oficiale deoarece vorbea la (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful Guvernului italian vorbea la telefon cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, când a perturbat debutul ceremoniei.

Berlusconi încerca să îl convingă pe Erdogan să nu se mai opună nominalizării danezului Anders Fogh Rasmussen în postul de secretar general al NATO, au precizat sursele citate de agenţia ANSA şi de postul de televiziune Sky Tg24.

Sosit la Kehl, pe malul german, Berlusconi a ieşit din limuzină cu mobilul la ureche, continuând o conversaţie în loc să se îndrepte spre cancelarul german, Angela Merkel, care îl aştepta pe covorul roşu.

Merkel, cu zâmbetul pe buze, a continuat să îşi primească oaspeţii, renunţând în final să îl aştepte pe premierul italian pentru debutul ceremoniei.

Acesta şi-a pus ulterior un deget la ureche, pentru a-şi continua conversaţia, în timp ce putea fi auzită muzica unei fanfare.

Berlusconi nu s-a alăturat celorlalţi 27 de şefi de state şi guverne decât pentru fotografia de grup finală, pe malul francez, şi a lipsit de la cea organizată pe pasarelă, atunci când preşedintele francez Nicolas Sarkozy a venit în întâmpinarea omologilor săi.

Berlusconi este celebru în Italia şi în străinătate pentru numeroasele gafe şi glume pe care le face în timpul fotografiilor de grup de la summiturile la care participă. El îşi revendică însă dreptul de a face glume atunci când consideră că este util.

Desemnarea în postul de secretar general al NATO a premierului danez, deşi susţinut de Statele Unite şi marile puteri europene, întâmpină opoziţia Turciei, din cauza scandalului provocat în 2005 de publicarea într-un ziar danez a unei serii de caricaturi ale profetului Mahomed.

De altfel, această problemă a întârziat şi reluarea oficială, sâmbătă dimineaţă, a lucrărilor summitului din Strasbourg, prevăzută pentru ora 08.00 GMT (11.00, ora României).

"Şefii de state şi guverne sunt împreună la consfătuire, într-o sală, discutând în special despre cazul Rasmussen", a precizat o sursă apropiată delegaţiei franceze.

În final, summitul NATO şi-a reluat lucrările oficiale cu o întârziere de o oră şi jumătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici