Berlusconi: Cutremurul violent care a afectat Italia a avut 806 replici

Cutremurul care a afectat luni centrul Italiei, provocând moartea a aproape 300 de persoane, a fost urmat de 806 replici, dintre care nouă cu o magnitudine între 4 şi 5 grade pe scara Richter, a declarat vineri premierul Silvio Berlusconi.

29 afișări
Imaginea articolului Berlusconi: Cutremurul violent care a afectat Italia a avut 806 replici

Berlusconi: Cutremurul violent care a afectat Italia a avut 806 replici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest fenoment seismic nu ne-a dat răgaz şi ne preocupă", a precizat Berlusconi în oraşul L'Aquila, epicentrul cutremurului, la câteva ore după funerariile naţionale ale celor 289 de victime.

Premierul a făcut referire la ultimele statistici disponibile în materie de sprijinire a persoanelor rămase fără locuinţe şi a efectivelor de intervenţie trimise.

"Circa 40.000 de persoane au fost salvate", a menţionat Silvio Berlusconi, dintre care "peste 15.000 se află în hoteluri şi în locuinţe puse la dispoziţie de particulari şi 24.138 de persoane în taberele de corturi".

De asemenea, 12.131 de persoane acordă ajutor la faţa locului, dintre care 100 de psihologi "pentru a susţine moralul oamenilor" şi 200 de tehnicieni care au început deja să controleze locuinţele şi clădirile afectate de seism.

Silvio Berlusconi a promis, fără a da detalii, un sprijin pentru persoanele care dispun de mijloacele de a începe reconstrucţia propriilor case.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici