Berlusconi, somat să ofere explicaţii privind investiţii imobiliare efectuate în Caraibe

Opoziţia de stânga din Italia îi cere premierului Silvio Berlusconi să ofere explicaţii în Parlament în legătură cu presupusele investiţii într-un complex imobiliar din Antigua (Caraibe).

30 afișări
Imaginea articolului Berlusconi, somat să ofere explicaţii privind investiţii imobiliare efectuate în Caraibe

Berlusconi, somat să ofere explicaţii privind investiţii imobiliare efectuate în Caraibe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui reportaj difuzat de RaiTre, Berlusconi a investit 22 de milioane de euro într-un complex turistic cu vile, plaje private, terenuri de golf şi sute de case, în insula Antigua.

"Silvio Berlusconi trebuie să ofere explicaţii în Parlament în legătură cu investiţiile imobiliare din insula Antigua", efectuate prin intermediul unor companii off-shore, a declarat Antonio Di Pietro, liderul formaţiunii Italia Valorilor.

Fostă colonie britanică, Insula Antigua este considerată un paradis fiscal de către OCDE.

"Berlusconi trebuie să le spună italienilor dacă este sau nu proprietarul complexului imobiliar Flat Point Development Limited din Antigua", a cerut Di Pietro.

În opinia lui Luigi Zanda, senator reprezentând Partidul Democrat, premierul este obligat să ofere explicaţii. "O persoană precum Silvio Berlusconi, care deţine funcţia de premier, nu îşi poate permite să investească peste 20 de milioane de euro în terenuri şi în vile din Antigua fără a oferi explicaţii", precizează Zanda.

"În această operaţiune există multe semne de întrebare în legătură cu tranzacţii în care sunt implicate şi firme ai căror proprietari nu sunt cunoscuţi, precum şi banca elveţiană Arner, în legătură cu care Banca Italiei ceruse efectuarea de verificări privind spălare de bani", subliniază Zanda.

Emisiunea Report a postului RaiTre a avut o audienţă-record de cinci milioane de telespectatori, fiind catalogată drept "antiberlusconiană" de ministrul Dezvoltării, Paolo Romani. "Am văzut emisiunea şi mi se pare detestabilă. S-au făcut speculaţii pe fapte care nu sunt reale", a spus el.

Potrivit presei, avocatul lui Berlusconi, Niccoló Ghedini, a încercat să oprească difuzarea emisiunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici