Berlusconi: Vor fi consecinţe. Mă simt obligat să rămân în politică pentru a reforma planeta justiţiei

Fostul şef al Guvernului italian Silvio Berlusconi a afirmat sâmbătă că se simte "obligat" să rămână în politică "pentru a reforma planeta justiţiei", după condamnarea sa, cu o zi înainte, la închisoare pentru fraudă fiscală.

480 afișări
Imaginea articolului Berlusconi: Vor fi consecinţe. Mă simt obligat să rămân în politică pentru a reforma planeta justiţiei

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vor fi consecinţe. Mă simt obligat să rămân în domeniul (politic) pentru a reforma planeta justiţiei", a declarat el pentru unul dintre posturile sale de televiziune, TG5.

Unii "cetăţeni nu au înţeles ce mi s-a întâmplat", a adăugat el.

Miercuri, Il Cavaliere, în vârstă de 76 de ani, a anunţat solemn că renunţă să se mai prezinte la alegerile legislative prevăzute în primăvara lui 2013. El nu a declarat totuşi că va renunţa la orice activitate politică.

"Rămân alături de mai mulţi tineri care trebuie să joace şi să marcheze", a declarat el.

După două zile, el a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală în cazul Mediaset, pedeapsă redusă de facto la un an graţie unei amnistii. El nu poate să exercite nicio funcţie publică timp de cinci ani.

Aceste pedepse nu sunt totuşi executabile atât timp cât nu va fi pronunţată o judecată definitivă - după apel şi hotărârea Curţii de Casaţie. Or, până atunci, faptele au timp suficient să fie prescrise.

Avocaţii săi au anunţat deja că vor depune un recurs în apel la 9 sau 10 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici