Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne: Marea Britanie are datoria morală să preia mai mulţi copii din tabăra de la Calais

Marea Britanie are datoria morală să preia copiii din tabăra de refugiaţi la Calais care au rude în Regatul Unit, a declarat Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, pentru postul de radio RTL, potrivit Reuters online.

726 afișări
Imaginea articolului Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne: Marea Britanie are datoria morală să preia mai mulţi copii din tabăra de la Calais

Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne: Marea Britanie are datoria morală să preia mai mulţi copii din tabăra de la Calais

"Sunt câteva sute de minori care au rude în Marea Britanie," a declarat oficialul francez făcând referire la unii dintre copii care locuiesc în tabăra de refugiaţi de la Calais.

"În mod solemn cer Marii Britanii să-şi îndeplinească datoria morală," a afirmat Cazeneuve înainte de vizita pe care urmează să o întreprindă la Londra.

Mai multe mii de imigranţi trăiesc în tabăra de la Calais, aceştia fiind originari din zone de conflict, cum ar fi Afganistan, Sudan, Irak sau din alte state în care se înregistrează abuzuri grave ale drepturilor omului, şi au venit la Calais cu speranţa că vor putea traversa în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici