Poliţia germană a arestat un individ suspectat de plănuirea unui atentat; locuia in Germania de anul trecut şi primise statutul de refugiat

Poliţia germană a anunţat luni că l-a arestat pe un individ suspectat de plănuirea unui atentat, care era căutat în urma raidului de acum două zile din landul Saxonia, relatează Reuters online. UPDATE: Refugiatul sirian suspectat că pregătea un atentat în Germania avea probabil legături cu Stat Islamic.

551 afișări
Imaginea articolului Poliţia germană a arestat un individ suspectat de plănuirea unui atentat; locuia in Germania de anul trecut şi primise statutul de refugiat

Poliţia germană a anunţat că l-a arestat pe un individ suspectat de plănuirea unui atentat

Poliţia îl căuta pe refugiatul sirian Jaber Albakr de 22 de ani de când acesta a fugit în timpul unei descinderi la un apartament din orăşelul Chemnitz, unde poliţia a găsit mai multe sute de grame de explozibil.

"Suntem obosiţi, dar bucuroşi: l-am prins noaptea trecută în Leipzig pe individul suspectat de activităţi teroriste", a anunţat poliţia din Saxonia pe Twitter.

Fără a cita o sursă, publicaţia Spiegel a anunţat în ediţia online că poliţia l-a prins pe Albakr după ce a primit informaţii de la un alt sirian care locuia în Leipzig. Albakr a intrat în vorbă cu bărbatul la gara din Leipzig şi l-a întrebat dacă poate dormi la el acasă. Individul a spus că da şi a anunţat poliţia, care l-a arestat pe Albakr la acea locuinţă luni dimineaţă, la ora locală 00.42 (01.42, ora României), a anunţat Spiegel Online.

Albakr locuieşte în Germania de anul trecut şi a primit statutul de refugiat, a comunicat poliţia în weekend.

"Imaginea de ansamblu a anchetei, în special cantitatea de explozibil găsită, sugerează că individul plănuia un atac având la bază o motivaţie islamistă", a declarat pentru postul de televiziune SWR un purtător de cuvânt al Biroului procurorului federal.

Forţele speciale ale poliţiei germane au descins sâmbătă la o adresă din orăşelul german Chemnitz, situat în landul Saxonia, la periferia oraşului Dresda. În cursul raidului, a fost auzită o explozie, care, potrivit unor surse citate de presa germană, a fost controlată. Autorităţile germane îl căutau, în urma raidului din landul Saxonia, pe islamist sirian Jaber A, suspectat că ar fi vrut să comită un atentat.

"Serviciile de informaţii au depistat în cursul nopţii indicii despre o posibilă ameninţare teroristă", a declarat atunci Tom Bernhardt, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din landul Saxonia. "Putem presupune că individul căutat este periculos", a precizat oficialul citat, confirmând că în locuinţa suspectului, situată în zona Fritz-Heckert din orăşelul Chemnitz, au fost găsite substanţe explozive.

Refugiatul sirian de 22 de ani, suspectat că pregătea un atentat în Germania şi arestat luni, avea probabil legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic (SI), a declarat un responsabil din cadrul poliţiei, citat de Le Figaro.

"Modul de operare şi comportamentul supectului sugerează deocamdată că ar avea legături cu Stat Islamic", a declarat şeful poliţiei din Saxonia, Jörg Michaelis.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici