Sondaj realizat după difuzarea înregistrării audio cu limbaj obscen: 75% dintre alegătorii republicani îl susţin pe Trump, iar avansul lui Clinton se micşorează - VIDEO

Aproape 75% dintre alegătorii Partidului Republican vor ca Donald Trump să rămână candidatul formaţiunii la funcţia de preşedinte al SUA, iar, la nivel general, distanţa faţă de candidatul democrat, Hillary Clinton, pare să se fi micşorat, arată primul sondaj după difuzarea înregistrării audio.

12645 afișări
Imaginea articolului Sondaj realizat după difuzarea înregistrării audio cu limbaj obscen: 75% dintre alegătorii republicani îl susţin pe Trump, iar avansul lui Clinton se micşorează - VIDEO

Sondaj realizat după difuzarea înregistrării audio: 75% dintre alegătorii republicani îl susţin pe Trump, iar avansul lui Clinton se micşorează (Sursa: Los Angeles Times)

Conform unui sondaj efectuat de Politico.com/Morning Consult, efectuat imediat după difuzarea unei înregistrări audio ce surprinde un limbaj obscen al candidatului republican, 45% dintre alegătorii americani cred că Donald Trump trebuie menţinut în cursa prezidenţială, alţi 39% sperând la retragerea controversatului politician.

În rândul electoratului republican de bază, 74% dintre alegători cred că liderii formaţiunii trebuie să îl susţină în continuare pe magnatul new-yorkez, doar 13% optând pentru retragerea susţinerii.

Conform sondajului, la nivel naţional, Hillary Clinton are un avans de 4% în rândul electoratului general, fiind creditată cu 42%, în timp ce Donald Trump are o susţinere de 38%. Vineri, Hillary Clinton avea un avans de 5%.

Experţii Partidului Republican se temeau de pierderea unei părţi a electoratului de bază în contextul scandalului în care este implicat candidatul la funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump, dat fiind că nu vrea să se retragă deşi a pierdut sprijinul unor membri marcanţi, inclusiv a senatorului John McCain.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici