Hillary Clinton câştigă cea de-a doua dezbatere în alegerile electorale, potrivit sondajelor - VIDEO

Hillary Clinton şi Donald Trump s-au confruntat duminică seară în cea de-a doua dezbatere televizată din cadrul campaniei pentru alegerile la preşedinţia SUA, în urma acestora, candidata Partidului Democrat a preluat conducerea în sondaje pentru cursa prezidenţială, informează The Independent.

17105 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton câştigă cea de-a doua dezbatere în alegerile electorale, potrivit sondajelor - VIDEO

Hillary Clinton câştigă cea de-a doua dezbatere în alegerile electorale, potrivit sondajelor - VIDEO

Dezbaterea a avut loc în urma difuzării înregistrării audio în care Donald Trump este surprins făcând comentarii vulgare despre persoane de sex feminin. Candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA a fost nevoit să explice comentariile. El a declarat că este ”ruşinat” şi că ”respectă foarte mult femeile, mai mult decât oricine”. Donald Trump a continuat acuzându-l pe fostul preşedinte american, Bill Clinton, de abuz asupra femeilor şi criticându-l pe acesta.

”Nu a mai existat nimeni vreodată în istoria politicii acestei naţiuni care să fi fost atât de abuziv cu femeile“, a afirmat Trump despre Bill Clinton.

'Dacă vă uitaţi la istoria recentă a acestei ţări şi priviţi la Bill Clinton, el a atacat femeile, s-a purtat oribil cu acele femei. Hillary le-a atacat pe acele femei'', a spus Trump. Clinton a reacţionat prompt: ''Mare lucru din ceea ce spune Donald nu este adevărat, dar el îşi conduce campania aşa cum doreşte. Îmi aduc aminte de ce spune Obama: Când ei te coboară, tu te ridici!”.

La rândul său, Hillary Clinton a declarat că remarcile făcute de Donald Trump în cadrul înregistrărilor îl reprezintă ”pe acesta cu adevărat”. Ea a adăugat: ”L-am văzut insultând femei, evaluându-le în funcţie de înfăţişarea acestora, stânjenindu-le atât la televizor, cât şi pe Twitter”.

Cea de-a doua dezbatere a început, la fel ca şi prima, cu un salut între partenerii de viaţă ai celor doi candidaţi, Melania Trump şi Bill Clinton. După discuţiile legate de declaraţiile lui Trump la adresa femeilor, s-a trecut la subiecte mai serioase şi de actualitate. ''Dacă voi câştiga voi cere procurorului general să se ocupe de situaţia mail-urilor tale, cele 33.000 pe care le-ai şters. Oamenii sunt furioşi, oamenii din FBI sunt nervoşi. Oamenii au fost minţiţi'', i-a spus Trump lui Hillary, cu referire la scandalul e-mailurilor în care fostul Secretar de stat a fost implicat. ''Tot ceea ce spune Donald este o minciună! Ne-am obişnuit deja cu asta, el minte, minte şi asta este ceea ce ştie să facă el!'', a răspuns Hillary, care însă şi-a recunoscut vina pentru faptul că a folosit o adresă de e-mail privată, dar a precizat că nu există nicio dovadă că aceasta ar fi fost spartă. ''Şi totuşi, nu ştia ce înseamnă litera C de pe document? Îi spun eu: classified! (n.r. document secret) Şi revin: ai şters 33.000 de email-uri după ce ai primit o citaţie din partea Congresului. Să-mi spuneţi acum că nu a fost nimic greşit să ştergeţi acele email-uri? Ar trebui să fiţi la închisoare!'', i-a spus Trump lui Hillary. De altfel, cei care au urmărit dezbaterea au putut remarca faptul că, pe tot parcursul acesteia, Hillary Clinton a privit către sală, în timp ce Donald Trump a privit către oponenta sa.

Conform unui sondaj efectuat de postul CNN, 57 % dintre votanţi consideră că Hillary Clinton a câştigat dezbaterea, comparativ cu 34 %, care consideră că Donald Trump s-a descurcat mai bine.

Cea de-a doua dezbatere a avut loc sub forma unui consiliu local, jumătate din întrebări fiind puse în mod direct de către cetăţenii participanţi, celelalte întrebări venind din partea unui moderator. Candidaţii au avut la dispoziţie câte două minute pentru a răspunde.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici