Bernard Madoff a încercat să ascundă bijuterii de un milion de dolari

Fostul preşedinte al Nasdaq Bernard Madoff, acuzat de fraudă financiară de proporţii, a încercat să ascundă bijuterii, în special ceasuri cu diamante, încălcând astfel condiţiile eliberării sale pe cauţiune, a anunţat miercuri Parchetul.

64 afișări
Imaginea articolului Bernard Madoff a încercat să ascundă bijuterii de un milion de dolari

Bernard Madoff a încercat să ascundă bijuterii de un milion de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parchetul din New York a cerut luni încarcerarea lui Madoff, afirmând că acesta a încălcat condiţiile eliberării pe cauţiune ascunzând bijuterii, în condiţiile în care averea sa este îngheţată. Judecătorul federal, care se va pronunţa asupra acestei cereri, încă nu şi-a formulat decizia, aşteptând informaţii complete.

În opinia Parchetului, care a dat miercuri publicităţii unele detalii, Madoff reprezintă "un pericol pentru societate" întrucât nu a respectat condiţiile eliberării pe cauţiune. Avocaţii lui Madoff urmau să transmită miercuri un răspuns judecătorilor, iar autorităţile vor avea termen până joi la amiază se aducă argumente noi.

Biroul judecătorului Ronald Ellis a declarat că decizia de încarcerare sau nu a lui Madoff va fi anunţată vineri sau luni.

Potrivit documentelor Parchetului, Madoff "a trimis un pachet conţinând 13 ceasuri, un colier cu diamante, un inel cu smarald şi două perechi de butoni de manşetă", a căror valoare totală ar putea depăşi un milion de dolari.

Madoff a trimis de asemenea membrilor familiei sale un ceas Cartier şi unul Tiffany, ambele cu diamante, patru broşe cu diamante şi alte bijuterii. Toate aceste obiecte au fost recuperate, potrivit biroului procurorului.

Aceste obiecte au fost expediate de Madoff şi soţia sa Ruth fiilor lor, fratelui lui Madoff şi unui cuplu din Florida, relatează Wall Street Journal, citându-l pe procuror.

Avocatul apărării, Ira Sorkin, a explicat că gestul a fost "inocent".

Bernard Madoff (70 de ani) a fost arestat la 11 decembrie şi acuzat de fraudă "piramidală" în valoare de circa 50 de miliarde de dolari, care a provocat pierderea averilor unor bănci, persoane particulare, universităţi sau organizaţii evreieşti de caritate.

El a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de zece milioane de dolari, garantată în special prin apartamentul său din Mahattan, unde este consemnat la domiciliu 24 de ore din 24.

Citeşte şi:

Parchetul din New York cere încarcerarea lui Bernard Madoff

Fost preşedinte al Nasdaq, arestat pentru fraudă

Frauda fostului şef Nasdaq provoacă pierderi imense în Elveţia

Cazul fostului preşedinte al Nasdaq generează pierderi în întreaga lume

Cazul fostului preşedinte al NASDAQ, investigat de agenţi FBI

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici