"Bestia din Est", care aduce ger şi viscol din Siberia loveşte Europa: Cel puţin 11 persoane au murit din cauza frigului

Un front de aer polar a adus ger şi viscol în cea mai mare parte din Europa, a cauzat cel puţin zece decese în ultimele trei zile şi a perturbat grav traficul aerian, rutier şi feroviar, informează site-ul postului France 24. Un bărbat a murit la Milano din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

2190 afișări
Imaginea articolului "Bestia din Est", care aduce ger şi viscol din Siberia loveşte Europa: Cel puţin 11 persoane au murit din cauza frigului

"Bestia din Est", care a adus ger şi viscol, loveşte mare parte din Europa: Cel puţin zece persoane au murit din cauza frigului

Un bărbat a murit la Milano, marţi, după ce a suferit un stop cardiac din cauza valului de ger care a afectat Italia în ultimele zile, au informat surse medicale, relatează site-ul agenţiei de ştiri ANSA.

Băbatul, în vârstă de 47 de ani, a primit ajutor medical în jurul orei locale 8:00 (ora României, 9:00), în apropierea staţiei centrale din Milano, însă paramedicii nu au reuşit să îl resusciteze.

Ninsoarea şi temperaturiile scăzute au continuat să afecteze mai multe regiuni ale Italiei, cel mai afectat fiind sectorul transporturilor.

În capitală şcolile au rămas închise pentru a doua zi consecutivă, după ce la Roma a nins pentru prima oară din 2012.

Şcolile au fost închise şi la Napoli, unde ninsoarea a cauzat condiţii dificile de trafic.

Potrivit cotidianului Corriere della serra, alte regiuni în care şcolile au fost închise din cauza condiţiilor meteo sunt Umbria, Marche, Puglia, Lazio, Abruzzo, Campania şi Emilia.

Aeroportul Internaţional din Napoli a fost închis, iar mai multe zboruri au fost anulate.

Cea mai scăzută temperatură în Europa a fost înregistrată la Dolina Campoluzzo, în nordul Italiei, la o staţie meteorologică aflată la altitudinea de 1,768 de metri, unde au fost -40 de grade Celsius.

 "Bestia din Est", frontul de aer polar din Siberia

Poreclit "Bestia din Est" de tabloidele britanice, frontul de aer polar originar din Siberia a provocat temperaturi scăzute în Europa, în timp ce în zona arctică se înregistrează o perioadă neobişnuită de caldă.

Cea mai scăzută temperatură în Europa a fost înregistrată la Dolina Campoluzzo, în nordul Italiei, la o staţie meteorologică aflată la altitudinea de 1,768 de metri, unde au fost -40 de grade Celsius.

În Polonia, cel puţin patru persoane au decedat în ultimele zile, temperaturile scăzând aici în timpul nopţii până la -12 grade Celsius, iar în Lituania, unde alţi trei oameni au murit, s-au înregistrat şi -20 de grade Celsius.

Temperaturi neobişnuit de scăzute au fost şi în Franţa, mercurul din termometre arătând şi -10 grade Celsius, iar în zilele următoare ar putea scădea până la -18 grade Celsius. Trei persoane au murit din cauza frigului în Franţa.

Unele autorităţi locale din Europa au luat măsuri pentru cazarea în centre sociale a persoanelor fără adăpost.

La Berlin, autorităţile au anunţat că centrele sociale pentru persoanele fără adăpost sunt aproape pline, în condiţiile în care temperaturile au scăzut până la -20 de grade Celsius în unele zone din Germania.

Intemperiile au dat peste cap transportul public din Olanda şi Marea Britanie. "Această perioadă pare să fie cea mai friguroasă înregistrată în Marea Britanie în ultimii ani", a transmis serviciul britanic de meteorologie.

Autorităţile de la Roma au închis luni şcolile din capitală, din cauza condiţiilor meteo, unde stratul de zăpadă a despăşit 4 centimetri, cel mai afectat fiind centrul oraşului şi unele zone de la periferie.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a emis, luni, o serie de atenţionări pentru ţări din Peninsula Balcanică aflate sub cod portocaliu şi galben de vânt şi ger.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici