Biden: "Am cheltuit peste 1 trilion de dolari în ultimii 20 de ani pe acest conflict”. Preşedintele american nu regretă retragerea trupelor din Afganistan

  • Preşedintele american Joe Biden nu regretă retragerea trupelor americane din Afganistan
  • Forţele talibane cuceresc noi teritorii pe măsură ce forţele străine se retrag
  • Numărul victimelor civile a crescut din cauza confruntărilor armate din ultimele luni
9954 afișări
Imaginea articolului Biden: "Am cheltuit peste 1 trilion de dolari în ultimii 20 de ani pe acest conflict”. Preşedintele american nu regretă retragerea trupelor din Afganistan

Sursa foto: profimedia

Preşedintele american Joe Biden a declarat că nu regretă decizia de a scoate forţele armate ale SUA din Afganistan. Pe fondul retragerii trupelor străine aliate, rapoartele indică o creştere a numărului de victime civile, pe măsură ce talibanii câştigă teren în luptă.

"Am cheltuit peste 1 trilion de dolari pe parcursul a 20 de ani. Ne-am antrenat şi am echipat cu armament modern peste 300.000 de forţe afgane. Liderii afgani trebuie să fie uniţi.

Am pierdut mii de militari americani în luptă pe teritoriu străin. A venit timpul ca afganii să lupte pentru ei înşişi, să lupte pentru naţiunea lor", a declarat Biden în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Casa Albă.

Biden a promis că Statele Unite îşi vor respecta angajamentele faţă de Afganistan. În continuare vor oferi sprijin aerian, vor susţine financiar trupele afgane, le vor aproviziona alimente şi echipamente, relatează The Hill.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici