Biden anunţă un nou pachet de ajutor pentru Ucraina. Cât valorează fondurile promise

  • Preşedintele american Joe Biden anunţă un nou pachet de ajutor pentru Ucraina
  • Ajutorul se ridică la o valoare totală de 150 de milioane de dolari
  • Noul lot conţine armament şi echipamente militare
836 afișări
Imaginea articolului Biden anunţă un nou pachet de ajutor pentru Ucraina. Cât valorează fondurile promise

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele american Joe Biden a aprobat un nou pachet de ajutor în valoare de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, prin care Statele Unite îşi iau angajamentul să furnizeze Kievului echipamente militare de ultimă generaţie pentru a putea ţine piept invaziei ruse.

„Astăzi, Statele Unite continuă sprijinul puternic pentru oamenii curajoşi ai Ucrainei, care îşi apără ţara împotriva agresiunii în curs a Rusiei”, a declarat Biden printr-un comunicat.

Americanii au transportat în Ucraina armament în valoare de 3.4 miliarde de dolari de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Pe lângă obuziere, sisteme antiaeriene Stinger, rachete antitanc Javelin, muniţie şi drone „Ghost”, SUA au pregătit specialiştii din armata ucraineană să poată utiliza echipamentele primite.

Noul pachet include 25.000 de cartuşe de artilerie de 155 mm, radar de contra-artilerie, echipamente de bruiaj, echipamente de câmp şi piese de schimb, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici