Biden ar urma să anunţe „un punct culminant al unităţii aliaţilor în urma summitului”

Joe Biden intenţionează să anunţe „un punct culminant al unităţii aliaţilor în urma summitului” şi că „am reuşit să mobilizăm lumea pentru a sprijini poporul ucrainean" la finalul summitului NATO de la Vilnius, relatează Reuters.

366 afișări
Imaginea articolului Biden ar urma să anunţe „un punct culminant al unităţii aliaţilor în urma summitului”

Reuters citează un oficial de la Casa Albă, care a declarat că Biden va sublinia că "este important să ne bazăm pe această unitate pentru a aborda alte provocări importante ... cum ar fi schimbările climatice, tehnologiile emergente şi ameninţările la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli", a declarat oficialul.

Într-un contrast implicit cu fostul preşedinte Donald Trump, Biden a încercat să facă din Washington de departe cel mai mare contributor financiar şi militar al alianţei, o forţă motrice pentru consolidarea grupului.

Discursul lui Biden este văzut ca o încercare de a-şi aduna aliaţii şi de a-şi prezenta rolul pe scena mondială înainte de campania sa de realegere din 2024, pe care se aşteaptă să se concentreze pe vindecarea diviziunilor din ţară şi din străinătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici