Biden cere comunităţii internaţionale să condamne anexarea de către Rusia a teritoriilor Ucrainei

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a condamnat ferm, vineri, acţiunea Rusiei de anexare a regiunilor din sud-estul Ucrainei, considerând-o drept o încălcare a dreptului internaţional, şi a îndemnat comunitatea internaţională să rămână solidară cu Ucraina.

263 afișări
Imaginea articolului Biden cere comunităţii internaţionale să condamne anexarea de către Rusia a teritoriilor Ucrainei

Biden cere comunităţii internaţionale să condamne anexarea de către Rusia a teritoriilor Ucrainei

„Statele Unite condamnă tentativa frauduloasă a Rusiei de anexare a teritoriului suveran ucrainean. Rusia încalcă legislaţia internaţională, ignorând Carta Naţiunilor Unite şi manifestând sfidare faţă de naţiunile paşnice. Aceste acţiuni nu au nicio legitimitate”, a declarat Joseph Biden, citat de CNN.

"Îi îndemn pe toţi membrii comunităţii internaţionale să respingă tentativele ilegale ale Rusiei de anexare a teritoriilor şi să fie de partea poporului ucrainean cât va fi nevoie", a insistat liderul de la Casa Albă.

În replică la acţiunea Rusiei, Departamentul de Stat va impune restricţii privind acordarea vizelor pentru 910 persoane, printre care se numără membri ai armatei ruse, oficiali militari din Belarus şi "intermediari ai Rusiei implicaţi în încălcarea suveranităţii Ucrainei".

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat vineri anexarea de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie şi a cerut armatei ucrainene să înceteze acţiunile beligerante, ameninţând cu o ripostă militară cu arme strategice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici