Biden confirmă că SUA ia în considerare trimiterea de vehicule blindate de luptă Bradley în Ucraina

Statele Unite iau în considerare trimiterea de vehicule de luptă blindate Bradley în Ucraina, a declarat miercuri preşedintele Joe Biden, conform CNN.

585 afișări
Imaginea articolului Biden confirmă că SUA ia în considerare trimiterea de vehicule blindate de luptă Bradley în Ucraina

Hepta - Un vehicul Bradley american în Polonia

Întrebat dacă vehiculele Bradley sunt dispunibile pentru Ucraina, Biden a declarat unui grup de reporteri: "da".

Bradley este un vehicul blindat conceput pentru a transporta trupe pe câmpul de luptă, înarmat cu arme diferite pentru a proteja echipajul şi pentru a ataca ţinte ostile.

SUA ar putea anunţa transferul de vehicule Bradley în următorul pachet de securitate pentru Ucraina, a declarat un oficial din domeniul apărării.

Aceasta ar fi prima piesă nouă de echipament militar pe care SUA a fost de acord să o trimită Ucrainei în urma vizitei preşedintelui Volodimir Zelenski la Washington la sfârşitul lunii trecute.

În timpul acelei vizite, SUA au anunţat că vor trimite Ucrainei rachete de apărare aeriană Patriot, unul dintre cele mai importante şi mai avansate sisteme pe care Washingtonul le-a furnizat până acum Kievului.

Dar Zelenski a precizat că va avea nevoie în continuare de mai multe, în condiţiile în care războiul din Ucraina se apropie de împlinirea unui an.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, a declarat miercuri că SUA intenţionează să anunţe un nou pachet de ajutor în următoarele zile sau săptămâni.

SUA au furnizat în trecut alte vehicule blindate Ucrainei, inclusiv vehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) şi vehicule utilitare blindate. De asemenea, SUA au plătit pentru recondiţionarea tancurilor T-72 din epoca sovietică.

În acest moment, SUA nu sunt pregătite să trimită tancuri M-1 Abrams, în ciuda cererilor repetate ale Ucrainei, au declarat doi oficiali din domeniul apărării.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
ucraina,
armament

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici