Biden este sceptic privind anunţul lui Putin despre armistiţiul temporar

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a exprimat scepticism, joi seară, în legătură cu propunerea de armistiţiu temporar a omologului său rus, Vladimir Putin, considerând că liderul de la Kremlin vrea doar un moment de relaxare.

274 afișări
Imaginea articolului Biden este sceptic privind anunţul lui Putin despre armistiţiul temporar

Biden este sceptic privind anunţul lui Putin despre armistiţiul temporar

"Sunt reticent să răspund la orice spune Putin. Mi s-a părut interesant. Era pregătit să bombardeze spitale, grădiniţe şi biserici pe 25 decembrie şi de Anul Nou. Cred că încearcă să aibă puţin oxigen", a afirmat Biden, citat de postul de televiziune CNN.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, joi, aplicarea unui armistiţiu unilateral temporar în Ucraina, cu ocazia celebrării Crăciunului ortodox pe stil vechi. Ordinul transmis armatei ruse pentru oprirea atacurilor este valabil în zilele de 6 şi 7 ianuarie. "Ţinând cont de apelul Sanctităţii sale, Patriarhul Chiril, i-am ordonat ministrului Apărării să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact cu părţile din Ucraina, începând de pe 6 ianuarie la prânz, până pe 7 ianuarie la ora 24.00", a comunicat Kremlinul, conform cotidianului Le Monde.

Preşedintele Rusiei a îndemnat şi trupele ucrainene să respecte armistiţiul, pentru a le oferi credincioşilor ortodocşi, confesiune majoritară în Rusia şi Ucraina, ocazia să participe la slujbele de Crăciun.

Administraţia de la Kiev a anunţat că nu acceptă armistiţiul propus de preşedintele Rusiei, denunţând "ipocrizia" Moscovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici