Biden face presiuni asupra republicanilor în privinţa Ucrainei: Politica de încrâncenare să înceteze

Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a presat duminică pe republicanii din Congres să susţină un proiect de lege pentru a oferi mai mult ajutor Ucrainei, spunând că s-a „săturat” de răfuiala politică care aproape a dus la un blocaj în cadrul guvernului, potrivit Reuters.

578 afișări
Imaginea articolului Biden face presiuni asupra republicanilor în privinţa Ucrainei: Politica de încrâncenare să înceteze

Biden face presiuni asupra republicanilor în privinţa Ucrainei: Politica de încrâncenare să înceteze

Biden a vorbit după ce Congresul a adoptat sâmbătă un proiect de lege provizoriu care a prelungit finanţarea guvernului pentru mai mult de o lună şi a evitat un blocaj care i-ar fi lăsat fără salariu pe majoritatea celor peste 4 milioane de angajaţi ai guvernului federal şi ar fi tăiat o gamă largă de servicii.

Proiectul de lege, care a fost adoptat cu un sprijin larg din partea democraţilor şi a republicanilor, a determinat un deputat să promită că îl va demite pe preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

Proiectul de lege, care durează până la 17 noiembrie, nu a inclus ajutor pentru Kiev. Statele Unite au fost un susţinător major al Ucrainei după invazia Rusiei, iar Biden a încercat să mobilizeze lumea, precum şi ţara sa, pentru a menţine acest sprijin.

Biden a declarat că republicanii s-au angajat să ofere acel ajutor printr-un vot separat.

„Nu putem permite sub nicio formă ca sprijinul Americii pentru Ucraina să fie întrerupt. Mă aştept pe deplin ca speakerul să îşi menţină angajamentul de a asigura trecerea şi sprijinul necesar pentru a ajuta Ucraina în timp ce se apără împotriva agresiunii şi brutalităţii”, a declarat el reporterilor de la Casa Albă.

Întrebat dacă poate avea încredere în McCarthy că va respecta înţelegerile, Biden a spus: „Tocmai am făcut unul despre Ucraina, aşa că vom afla”.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Biden se referea la promisiunile republicanilor de a adopta un proiect de lege separat pe această temă.

Biden l-a asigurat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul unei vizite la Washington luna trecută, că sprijinul puternic al SUA pentru războiul de respingere a invadatorilor ruşi va fi menţinut, în ciuda opoziţiei din partea unor parlamentari republicani.

Biden i-a îndemnat pe republicani să avanseze rapid pentru a evita o nouă criză în noiembrie.

„Disputa trebuie să ia sfârşit. Şi nu ar trebui să existe o altă ... criză”, a spus el. „Îi îndemn cu tărie pe prietenii mei republicani din Congres să nu aştepte. Nu pierdeţi timpul, aşa cum aţi făcut toată vara. Adoptaţi un acord bugetar pe durata unui an. Onoraţi înţelegerea pe care am făcut-o acum câteva luni”.

Biden a refuzat să se pronunţe dacă democraţii ar trebui să îl susţină pe McCarthy dacă acesta ar avea nevoie de voturile lor pentru a-şi păstra postul de preşedinte al Camerei. Preşedintele a spus că va lăsa liderii democraţi din Congres să decidă acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici