Biden şi Zelenski au semnat un acord bilateral de securitate pe 10 ani

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au semnat joi un acord bilateral de securitate pe 10 ani, în marja summitului G7 din Italia, care se doreşte a fi un pas spre o eventuală aderare a Ucrainei la NATO, potrivit textului acordului, notează Reuters.

Urmărește
367 afișări
Imaginea articolului Biden şi Zelenski au semnat un acord bilateral de securitate pe 10 ani

Biden şi Zelenski au semnat un acord bilateral de securitate pe 10 ani

„Părţile recunosc acest acord face o punte către eventuala aderare a Ucrainei la alianţa NATO”, potrivit acordului.

Se precizează că, în cazul unui atac armat sau al unei ameninţări cu un astfel de atac împotriva Ucrainei, oficialii de rang înalt din SUA şi Ucraina se vor întâlni în termen de 24 de ore pentru a se consulta cu privire la un răspuns şi a determina ce necesităţi suplimentare de apărare sunt necesare pentru Ucraina.

Conform acordului, SUA îşi reafirmă sprijinul pentru apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei , pe fondul noilor presiuni ale Rusiei pe frontul de est al Ucrainei.

Pentru a asigura securitatea Ucrainei, ambele părţi recunosc că Ucraina are nevoie de o forţă militară semnificativă, capacităţi robuste şi investiţii susţinute în baza sa industrială de apărare, care sunt în concordanţă cu standardele Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici