Bijuterii în valoare de zeci de mii de euro, furate dintr-un centru comercial londonez

Un grup de zece persoane a spart, în noaptea de marţi spre miercuri, geamurile unui centru comercial din vestul Londrei, Westfield, de unde a furat bijuterii în valoare de zeci de mii de euro, declanşând alarma, dar reuşind să fugă cu mai multe maşini, relatează Sky News.

35 afișări
Imaginea articolului Bijuterii în valoare de zeci de mii de euro, furate dintr-un centru comercial londonez

Un grup de zece persoane a spart, în noaptea de marţi spre miercuri, geamurile unui centru comercial din vestul Londrei, Westfield (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este pentru prima dată când acest complex, care este cel mai mare centru comercial urban din Europa, a fost jefuit în acest fel. Acest atac, îndreptat împotriva unor magazine ca De Beers şi Tiffany & Co, pare să fie ultimul dintr-o serie de spargeri urmate de furturi în magazinele de bijuterii şi obiecte de lux din Londra.

Bunuri în valoare totală de peste 4,6 milioane de euro au fost furate din asemenea magazine de lux, între care Dolce&Gabbana, Cartier şi Watches of Switzerland. De asemenea, anul trecut, în august, de la magazinul Mozafarian, din Knightsbridge, au fost furate pietre preţioase în valoare de peste 1,1 milioane de euro.

Poliţia a declarat că a fost anunţată că "era în curs o spargere" la ora locală 01.20 (03.20, ora României). "Un grup de zece persoane a intrat cu forţa în două magazine de bijuterii şi a reuşit să scape cu o anumită cantitate de bunuri", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei metropolitane.

O purtătoare de cuvânt a centrului Westfield a declarat că a fost furată o "cantitate de bijuterii", adăugând că centrul va fi deschis în mod normal. "Westfield cooperează îndeaprope cu poliţia metropolitană pentru identificarea suspecţilor şi recuperarea bunurilor", a adăugat ea. Complexul comercial deţine forţe de securitate şi echipe de poliţie private.

Oficiali din cadrul poliţiei au hotărât să creeze unităţi de poliţie suplimentare, înainte de deschiderea complexului, îngrijoraţi de nivelul la care ar putea ajunge infracţiunile în acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici