Bilanţ de Covid-19 în Italia. Record de infectări în 24 de ore: 21.994 de cazuri noi şi 221 decese

Italia înregistrează marţi un nou record de infectări cu Sars Cov-2. Sunt 21.994 cazuri noi şi 221 decese. Sindicatul medicilor din spitale atrage atenţia că e nevoie de alţi 4.000 de medici şi 7.000 de infirmieri.

1264 afișări
Imaginea articolului Bilanţ de Covid-19 în Italia. Record de infectări în 24 de ore: 21.994 de cazuri noi şi 221 decese

Record de infectări în Italia: 21.994 şi 221 decese

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat în Italia 21.994 cazuri noi de infecţii, din 174.398 de teste, conform ANSA.

Au murit 221 persoane, faţă de 141 luni, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii. Numărul persoanelor decedate nu a fost atât de mare începând din 5 mai, când au murit 236 de pacienţi.

La terapie intensivă au mai ajuns 127 de pacienţi în ultimele 24 de ore, numărul lor total fiind de 1.411 persoane.

În secţiile obişnuite sunt acum 13.955 de pacienţi, în creştere cu 958 faţă de luni.

Nu există suficienţi specialişti pentru terapia intensivă: lipsesc 4.000 de medici şi 7.000 de infirmieri, au spus reprezentanţii principalului sindicat italian al medicilor din spitale Anaao Assomed.

„Tendinţa este crescătoare, mai accentuată în ultimele 2-3 săptămâni. Avem în continuare un număr relativ limitat de decese, la fel şi implicarea terapiei intensive este încă sub nivelul de alertă. Cu toate acestea, datele indică necesitatea implementării unor măsuri adecvate”, a declarat directorul general din Ministerul Sănătăţii, Gianni Rezza, citat de cotidianul La Repubblica.

Incidenţa creşte foarte repede, iar virusul este practic prezent în toate regiunile. „Chiar şi regiunile mici au rate de incidenţă foarte mari”, a adăugat preşedintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici