Bilanţ tragic după uraganul Dorian: Peste 2.500 de persoane din Insulele Bahams sunt date dispărute

Cel puţin 2.500 de persoane sunt considerate dispărute în Insulele Bahamas, la mai mult de o săptămână după ce uraganul Dorian a lovit insulele, a anunţat prim-ministrul Hubert Minnis, menţionând că bilanţul morţilor ar putea creşte, relatează Reuters.

385 afișări
Imaginea articolului Bilanţ tragic după uraganul Dorian: Peste 2.500 de persoane din Insulele Bahams sunt date dispărute

Peste 2.500 de persoane sunt considerate dispărute după ce uraganul Dorian a lovit Bahamas

Prim-ministrul a declarat într-un interviu televizat că bilanţul actual rămâne de 50 de morţi, dar având în vedere numărul mare de persoane dispărute, bilanţul ar putea creşte.

„Ne aşteptăm ca numărul persoanelor decedate să crească semnificativ”, a declarat Minnis, adăugând că Guvernul va fi transparent şi va oferi informaţii rapid despre acest lucru.

Serviciile de urgenţă au transmis că lista persoanelor dispărute nu a fost momentan verificată cu lista persoanelor care şi-au evacuat locuinţele sau care locuiesc în prezent în adăposturi.

Uraganul Dorian a lovit Insulele Bahamas în data de 1 septembrie, fiind încadrat la categoria 5. Astfel, Dorian a fost unul dintre cele mai puternice uragane formate în Oceanul Atlantic care a lovit direct zone populate, cu vânturi de până la 298 de kilometri pe oră.

„Gandurile noastre bune merg către familiile persoanelor decedate. Ne rugăm pentru ele în această perioadă de doliu. Vă oferim vouă un umăr pe care să plângeţi. Nu veţi fi niciodată uitaţi”, a declarat prim-ministrul Minnis.

Aproximativ 15.000 de persoane au încă nevoie de adăpost şi mâncare, conform Agenţiei de Gestionare a Dezastrelor.

Casa Albă a transmis miercuri că Statele Unite nu vor oferi un status temporar de imigrant protejat persoanelor care au emigrat din Bahamas în urma uraganului. Acest status le-ar fi permis persoanelor din Bahamas să rămână în Statele Unite şi să lucreze până când ţara lor îşi revine la normal.

Taguri:
bahamas,
dorian,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici