Bilanţul a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi în Fâşia Gaza / Israelul ar putea lansa o invazie

  • Bilanţul bombardamentelor israeliene a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi în Fâşia Gaza
  • Israelul mobilizează trupe şi ar putea lansa o operaţiune terestră în Fâşia Gaza, pentru oprirea atacurilor cu rachete
  • Grupurile islamiste din Fâşia Gaza au lansat peste 1.750 de rahete spre Israel, unde bilanţul este de şapte morţi şi 150 de răniţi
6751 afișări
Imaginea articolului Bilanţul a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi în Fâşia Gaza / Israelul ar putea lansa o invazie

Sursa foto: profimedia

Bilanţul bombardamentelor israeliene asupra Fâşiei Gaza a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi, iar, conform unor surse, armata israeliană pregăteşte o operaţiune terestră în teritoriul palestinian aflat sub controlul organizaţiei islamiste Hamas.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat, joi seară, că bilanţul bombardamentelor israeliene iniţiate în urmă cu trei zile ca reacţie la atacuri cu rachete a ajuns la 103 morţi, dintre care 27 de copii, şi 580 de răniţi.

Armata israeliană susţine că majoritatea persoanelor ucise în Fâşia Gaza sunt lideri sau combatanţi ai grupurilor teroriste care lansează rachete spre Israel.

Armata israeliană a început să mobilizeze trupe la frontiera cu Fâşia Gaza, în scopul unei eventuale intervenţii terestre. "Mobilizăm trupe la frontiera cu Fâşia Gaza, le pregătim. Analizează terenul şi le vom folosi atunci când vom decide", a declarat Hidai Zillberman, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Decizia unei eventuale intervenţii militare va fi luată de Guvernul israelian.

Un oficial de rang înalt citat de postul tv Channel 12 şi de cotidianul Times of Israel a avertizat că armata israeliană ar putea invada Fâşia Gaza. Ultima operaţiune militară terestră de anvergură a Israelului în Fâşia Gaza a avut loc în anul 2014.

Armata israeliană a anunţat că a bombardat, joi după-amiază, o unitate de informaţii a organizaţiei islamiste Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, precum şi apartamentele unor lideri islamişti.

Grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat joi aproximativ 300 de rachete asupra Israelului, fiind vizate oraşele Tel Aviv, Ashdod, Beersheba şi Eilat. În ultimele trei zile, asupra teritoriului israelian au fost lansate peste 1.750 de rachete. Bilanţul în Israel este de şapte morţi şi peste 150 de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici