Bilanţul accidentului feroviar din Italia a ajuns la 22 de morţi

Bilanţul catastrofei feroviare de luni de la Viareggio, din nord-vestul Italiei, a ajuns vineri la cel puţin 22 de morţi, după decesul, în ultimele ore, a trei persoane care au fost grav rănite, a declarat Serviciul Regional de Sănătate.

30 afișări
Imaginea articolului Bilanţul accidentului feroviar din Italia a ajuns la 22 de morţi

Bilanţul accidentului feroviar din Italia a ajuns la 22 de morţi

În timpul acestui accident feroviar, cel mai sângeros în Italia în ultimii cel puţin 20 de ani, un vagon-cisternă încărcat cu gaz petrolier lichefiat (GPL) a deraiat şi apoi a explodat în apropiere de gara din Viareggio, în plin centru al oraşului.

În noaptea de joi spre vineri, o femeie care nu putut fi identificată, ca şi multe alte persoane grav rănite, a decedat din cauza arsurilor.

Un tânăr marocan în vârstă de 34 de ani a murit de asemenea vineri dimineaţă, apoi o femeie în vârstă de 40 de ani - mama a trei copii, dintre care doi au decedat în catastrofă şi al cărei soţ se află într-o stare gravă - a murit câteva ore mai târziu.

Consiliul de Miniştri reunit la prânz a păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor tragediei, înainte de a declara stare de urgenţă în zona afectată, fapt care permite scurtarea procedurilor.

Şeful Guvernului, Silvio Berlusconi, a afirmat că "toate verificările privind cauzele accidentului vor fi efectuate", potrivit unui comunicat al preşedinţiei consiliului.

Agenţia naţională italiană pentru securitate feroviară a decis joi imobilizarea imediată a acestui tip de vagoane care aparţin societăţii americane GATX.

O crăpătură în oţelul unui şasiu, care a dus la ruperea sa, apoi la prăbuşirea şi deraiarea vagonului, ar fi la originea catastrofei, potrivit primelor elemente ale anchetei.

Gara din Viareggio a fost redeschisă parţial vineri dimineaţa, dar trenurile nu au circulat decât pe două dintre cele opt căi ferate, potrivit agenţiei Ansa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici