Bilanţul atacului armat din New York este de 29 de răniţi

Bilanţul atacului armat produs marţi la metroul din oraşul american New York a ajuns la 29 de răniţi, iar cinci persoane sunt în stare critică, conform informaţiilor actualizate miercuri dimineaţă de autorităţile americane.

265 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atacului armat din New York este de 29 de răniţi

Bilanţul atacului armat din New York este de 29 de răniţi

Bilanţul atacului armat produs marţi la metroul din oraşul american New York a ajuns la 29 de răniţi, iar cinci persoane sunt în stare critică, conform informaţiilor actualizate miercuri dimineaţă de autorităţile americane.

"În acest moment, nu cunoaştem motivaţia suspectului. Acest individ a urcat la bordul unui tren de metrou şi a recurs la violenţă", a declarat comisarul de poliţie Keechant Sewell, citat de ABC News.

În total, 29 de persoane au fost rănite în atac. Zece au plăgi produse prin împuşcare, iar restul s-au intoxicat cu fum, după ce atacatorul a utilizat grenade fumigene. Cinci dintre persoanele împuşcate sunt în stare critică.

Autorităţile americane continuă operaţiunile de căutare a suspectului şi nu exclud posibilitatea ca acesta să fi avut complici.

Bilanţul prezentat anterior de autorităţile americane era de 16 răniţi.

Incidentul a avut loc marţi în staţia de metrou din apropierea Străzii 36, în cartierul Sunset Park din Brooklyn. Unele persoane au fost împuşcate pe platforma staţiei de metrou, iar altele într-un vagon, în timp ce trenul se deplasa spre staţia de metrou din zona Greenwood Heights. În momentul comiterii atacului, individul purta o vestă de culoare verde specifică muncitorilor de pe şantiere de construcţii şi o mască de gaze. Dispozitivele explozive artizanale depistate de autorităţi nu erau funcţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici