Bilanţul atacului de sâmbătă din Somalia a ajuns la 90 de morţi

Cel puţin 90 de persoane au murit după explozia unui camion-capcană la un punct de control din capitala Somaliei, Mogadishu, conform unei organizaţii internaţionale care a refuzat să fie citată, informează agenţia de presă Reuters.

1663 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atacului de sâmbătă din Somalia a ajuns la 90 de morţi

Bilanţul atacului de sâmbătă din Somalia a ajuns la 90 de morţi

Astfel, acesta este cel mai sângeros atac din ultimii doi ani din Somalia. Potrivit ministrului somalez de Externe, printre persoanele ucise în urma atentatului se numără doi cetăţeni turci şi mai mulţi studenţi.

Potrivit unor informaţii publicate de către organizaţia internaţională, numărul persoanelor ucise depăşeşte 90, iar mai mulţi studenţi şi 17 poliţişti s-ar număra printre victime. Un parlamentar somalez a confirmat şi el pe Twitter că numărul victimelor ar depăşi 90.

Bilanţul anunţat iniţial era de 13 morţi. Primarul din Mogadishu, Omar Muhamoud, comunicase că aproximativ 90 de persoane au fost rănite.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Medina din capitala Somaliei.

Atentatul nu a fost revendicat, dar în zonă este activ grupul islamist Al-Shabaab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
somalia,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici