Bilanţul atacurilor de la Bruxelles a ajuns la 35 de morţi, anunţă ministrul belgian al Sănătăţii

Bilanţul atacurilor comise marţi, la ore de vârf, pe aeroport şi într-o staţie de metrou la Bruxelles a ajuns la 35 de morţi, a anunţat ministrul belgian al Sănătăţii, relatează Reuters online.

290 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atacurilor de la Bruxelles a ajuns la 35 de morţi, anunţă ministrul belgian al Sănătăţii

Bilanţul atacurilor de la Bruxelles a ajuns la 35 de morţi, anunţă ministrul belgian al Sănătăţii

"Patru pacienţi decedaţi la spital. Echipe medicale au făcut tot posibilul. Total victime: 35. (Îndemn la) curaj toate familiile #BrusselsAttacks (atacurilor de la Bruxelles)", a anunţat Maggie De Block într-un mesaj postat pe Twitter.

Bilanţul îi include pe cei trei atactori sinucigaşi.

Alte peste 300 de persoane au fost rănite în atacuri.

Centrul de criză belgian a anunţat anterior că 28 de victime au fost identificate.

Dintre acestea, 15 au murit pe aeroport - dintre care şase erau belgieni iar nouă străini.

Cele 13 victime de la metrou sunt zece belgieni şi trei străini.

Străinii ucişi în atacuri sunt britanici, chinezi, olandezi, francezi, germani, italieni, suedezi şi americani.

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat atacurile de marţi şi a acuzat Belgia de "atacarea islamului şi poporul său". Belgia face parte din coaliţia condusă de Statele Unite care efectuează atacuri aeriene asupra jihadiştilor din SI atât în Siria, cât şi în Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici