Bilanţul cutremurului de 6.5 grade din Insulele Moluce: Cel puţin 30 de morţi, printre care şi copii/ A fost declarată stare de urgenţă

Cel puţin 30 de persoane, printre care şi mai mulţi copii, au decedat în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,5 grade, produs joi în Insulele Moluce din estul Indoneziei, a informat Agenţia Indoneziană pentru Gestionarea Dezastrelor (BNPB), citată de France 24.

315 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurului de 6.5 grade din Insulele Moluce: Cel puţin 30 de morţi, printre care şi copii/ A fost declarată stare de urgenţă

Bilanţul cutremurului din Indonezia a ajuns la 30 de morţi

Printre persoanele decedate se numără şi trei copii. Guvernatorul regiunii afectate a declarat stare de urgenţă până pe 9 octombrie.

„Potrivit datelor pe care le avem la dispoziţie duminică dimineaţa, 30 de persoane au decedat şi 156 au fost rănite”, a informat Agus Wibowo, purtătorul de cuvânt al BNPB. Acesta a mai adăugat că aproximativ 25.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, acestea fiind puternic afectate de seism.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), seismul a avut epicentrul la 37 de kilometri nord-est de oraşul Ambon, la o adâncime de 29 de kilometri.

BNPB a mai adăugat că numeroase clădiri au fost afectate, inclusiv universităţi sau clădiri care aparţin Guvernului.

Indonezia, care are aproape 270 de milioane de locuitori, este predispusă la cutremure şi erupţii vulcanice, din cauza amplasării sale de-a lungul „Cercului de Foc” care înconjoară Oceanul Pacific.

În 2004, un cutremur de 9,1 grade pe scara Richter a lovit zona de coastă a insulei Sumatra şi a provocat un tsunami care a dus la moartea a 220.000 de persoane în Oceanul Indian, dintre care 170.000 în Indonezia.

Taguri:
indonezia,
cutremur,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici