Bilanţul cutremurului din Japonia a ajuns la 73 de morţi

Cutremurul din Japonia de luni, prima zi a noului an, a provocat moartea a cel puţin 73 de persoane, potrivit unui purtător de cuvânt al prefecturii Ishikawa, citat de CNN.

150 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurului din Japonia a ajuns la 73 de morţi

Site-ul oficial al prefecturii a adăugat că un număr necunoscut de persoane sunt în continuare date dispărute, în timp ce autorităţile continuă să îi caute pe cei prinşi sub dărâmături sau în zonele izolate.

Secretarul-şef al cabinetului Yoshimasa Hayashi a declarat miercuri că 70 de persoane au fost salvate în cursul nopţii. Numărul persoanelor dispărute era încă în curs de stabilire, a spus el.

Cutremurul a zguduit Peninsula Noto declanşând alerte de tsunami, incendii şi clădiri prăbuşite. Fotografiile din întreaga regiune au arătat clădiri întregi cu mai multe etaje căzute, structuri arse şi moloz în locul în care se aflau casele.

Pagubele aduse infrastructurii rămân o provocare majoră, a declarat miercuri Hayashi. Drumurile din interiorul şi din jurul peninsulei sunt blocate, deşi unele rute sunt în curs de eliberare pentru ca vehiculele să livreze alimente şi produse de bază în zonele afectate, a spus el.

Epicentrul cutremurului de 7,6 a fost peninsula Noto, în centrul Japoniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici