Bilanţ în creştere în Turcia: Numărul morţilor a ajuns la 100. Aproape 1000 de răniţi, în urma cutremurului devastator

  • Numărul de morţi în urma cutremurul de vineri din Marea Egee a ajuns la 100.
  • 98 de persoane au murit în oraşul de vest al Turciei, Izmir, au declarat autorităţile.
  • Doi adolescenţi au murit pe insula greacă Samos.
1759 afișări
Imaginea articolului Bilanţ în creştere în Turcia: Numărul morţilor a ajuns la 100. Aproape 1000 de răniţi, în urma cutremurului devastator

Bilanţ în creştere în Turcia: Numărul morţilor a ajuns la 100 de morţi. Aproape 1000 de răniţi

A fost cel mai mortal cutremur care a lovit Turcia în aproape un deceniu.

Cutremurul a rănit 994 de persoane în Izmir, 147 fiind încă în spital, a declarat marţi Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD), adăugând că salvatorii încă întreprind operaţiuni de căutare în cinci clădiri dărmate.

Peste 3.500 de corturi şi 13.000 de paturi sunt folosite ca adăposturi temporare în Turcia, unde eforturile de ajutorare au implicat aproape 8.000 de persoane şi 25 de câini de salvare, a spus agenţia.

Turcia este străbătută este predispusă la cutremure. Peste 500 de oameni au fost ucişi într-un cutremur din 2011 în oraşul estic Van, în timp ce un altul în ianuarie anul acesta a ucis 41 de persoane în provincia Elazig din est.

În 1999, două cutremure puternice au ucis 18.000 de oameni în nord-vestul Turciei. AFAD a declarat că cutremurul de vineri a avut o magnitudine de 6,6 şi a avut aproximativ 1.400 de replici.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici