Bilanţul cutremurului şi al valului seismic din Chile a ajuns la 795 de morţi

Cel puţin 795 de persoane au murit în timpul cutremurului şi al valului tsunami care au afectat sâmbătă Chile, potrivit unui nou bilanţ anunţat marţi de preşedintele ţării, Michelle Bachelet.

22 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurului şi al valului seismic din Chile a ajuns la 795 de morţi

Bilanţul cutremurului şi al valului seismic din Chile a ajuns la 795 de morţi (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Ne apropiem de 800 de morţi", a declarat şefa statului, citată de presa chiliană, în timpul unei vizite-surpriză în regiunea Curico, unul dintre oraşele cele mai afectate de cutremur, unde vizita un spital de campanie.

Preşedintele a anunţat un nou bilanţ, combinând ultimele date furnizate de Biroul Naţional pentru Urgenţe şi datele culese la faţa locului, în timpul vizitei.

586 de persoane au murit în zona de coastă Maule, la aproximativ 400 de kilometri sud-vest de Santiago, care a fost devastată de un val tsunami ce a urmat cutremurului cu magnitudinea de 8,8, în zona central-sudică a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici