Bilanţul cutremurului urmat de tsunami din Indonezia a ajuns la 1.407 de morţi

Cel puţin 1.407 persoane au murit şi alte sute sunt în continuare dispărute în urma cutremurului de 7,5 grade urmat de tsunami care a afectat insula indoneziană Sulawesi, au anunţat autorităţile indoneziene, relatează Reuters.

184 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurului urmat de tsunami din Indonezia a ajuns la 1.407 de morţi

Bilanţul cutremurului urmat de tsunami din Indonezia a ajuns la 1.407 de morţi

Aproximativ 2.500 de persoane au fost internate în spital cu răni grave, iar peste 61.000 de persoane au fost obligate să îşi părăsească locuinţele din oraşul Palu, cel mai afectat în urma seismului.

Reprezentanţii Crucii Roşii au anunţat că peste 1.6 milioane de persoane de pe insulă au fost afectate.

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că cel puţin 200.000 de persoane au nevoie urgentă de ajutor. Supravieţuitorii se confruntă cu lipsa de apă potabilă, mâncare şi electricitate. De asemenea, rutele de transport au fost complet distruse, lucru care face operaţiunea de salvare mult mai dificilă.

Bilanţul victimelor este aşteaptat să crească, având în vedere că cel puţin două cartiere din oraşul Palu au devenit inaccesibile în urma seismului şi autorităţile nu au reuşit momentan sa verifice zona.

Indonezia a solicitat ajutor umanitar internaţional în contextul eforturilor tot mai disperate de căutare şi salvare a victimelor seismului şi tsunamiului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici