BILANŢ alarmant al incendiilor din Grecia: 80 de morţi şi sute de răniţi/ Tabere de copii evacuate şi peste 100 de persoane date dispărute | VIDEO

Cel puţin 80 de persoane au decedat, iar alte aproape 200 au fost rănite, inclusiv 23 de copii, în urma incendiilor de vegetaţie de la periferia oraşului Atena, au anunţat autorităţile, care au avertizat că numărul victimelor va continua probabil să crească, informează cotidianul Ekathimerini.

3953 afișări
Imaginea articolului BILANŢ alarmant al incendiilor din Grecia: 80 de morţi şi sute de răniţi/ Tabere de copii evacuate şi peste 100 de persoane date dispărute | VIDEO

Bilanţul incendiilor de vegetaţie din Grecia, în creştere: Cel puţin 76 de morţi şi aproape 200 au fost rănite, inclusiv 23 de copii

Bilanţul anterior al incendiilor de vegetaţie, anunţat marţi seara, era de cel puţin 79 de morţi.

lias Psinakis, primarul oraşului Marathon, a anunţat că aproximativ 3.000 de imobile au fost distruse de flăcări în localităţile Mati şi Rafina, două obiective turistice populare.

Mai multe persoane sunt în continuare date dispărute, însă autorităţile nu au precizat numărul exact.

Stavroula Mallire, un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri din Grecia, a declarat că peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute, relatează agenţia Anadolu.

Evangelos Bournos, primarul localităţii Rafina, a declarat pentru postul SKAI că se teme că numărul persoanelor decedate ar putea ajunge la 100.

Autorităţile au evacuat mai multe tabere de vară pentru copii din regiunea Attica, iar sute de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Poliţia a anunţat că a arestat patru persoane suspectate că ar fi jefuit imobile abandonate din cauza incendiilor de vegetaţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici