Bilanţul inundaţiilor din Thailanda a depăşit 120 de morţi - FOTO

Bilanţul inundaţiilor care afectează Thailanda de mai multe săptămâni a depăşit 120 de morţi, în timp ce nivelul apelor a început să scadă în regiunile din sudul ţării.

97 afișări
Imaginea articolului Bilanţul inundaţiilor din Thailanda a depăşit 120 de morţi - FOTO

Bilanţul inundaţiilor din Thailanda a depăşit 120 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partea de sud a ţării, inclusiv regiunile unde din 2004 are loc o rebeliune separatistă musulmană, a fost afectată de inundaţii. Douăsprezece persoane au murit în provinciile Songkhla, Pattani, Satun şi Surat Thani. Mii de militari au fost trimişi în aceste regiuni, în special la Hat Yai, un oraş de 150.000 de locuitori inundat de două zile. Două nave militare au transportat în zonă medicamente şi echipamente logistice.

Alte trei victime s-au înregistrat în nordul ţării în urma inundaţiilor care au început pe 10 octombrie, bilanţul total fiind de 122 de morţi, conform Departamentului pentru prevenirea catastrofelor naturale.

Aproape şase milioane de persoane au fost afectate de inundaţii, iar multe au rămas fără locuinţe, bunuri şi animale.

Aproximativ 100 de turişti străini erau în continuare blocaţi în hoteluri joi dimineaţă, după ce numeroşi străini au fost evacuaţi miercuri de pe insula Koh Tao.

Oraşul Bangkok nu este afectat de inundaţii, deşi nivelul fluviului Chao Praya este în creştere. În total, 50 dintre cele 76 de provincii thailandeze sunt afectate de inundaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici