Bilanţul oficial al cutremurului din Japonia a ajuns la 3.676 de morţi

Agenţia Naţională de Poliţie din Japonia a anunţat miercuri că a confirmat moartea a 3.676 de persoane în 12 prefecturi, după cutremurul urmat de un tsunami vineri, în timp ce 7.843 de persoane sunt date dispărute în şase prefecturi, relatează agenţia Kyodo.

42 afișări
Imaginea articolului Bilanţul oficial al cutremurului din Japonia a ajuns la 3.676 de morţi

Bilanţul oficial al cutremurului din Japonia a ajuns la 3.676 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul morţilor ar urma să crească în continuare, în condiţiile în care au început operaţiunile de recuperare a cadavrelor în zonele de coastă afectate de valuri seismice, după retragerea apelor şi anularea alertelor de tsunami.

Operaţiunile de salvare continuau miercuri în urma seismului devastator, 80.000 de membri ai Forţelor de Autoapărare (SDF) şi poliţişti fiind mobilizaţi în zonele devastate, unde temperaturile au scăzut.

Guvernul central a decis oficial miercuri să mobilizeze personalul de rezervă al SDF, pentru prima dată de la înfiinţarea Forţei în 1954, astfel că 10.000 de membri vor fi chemaţi să participe la operaţiuni, potrivit ministrului Apărării, Toshimi Kitazawa.

Aproximativ 530.000 de persoane locuiesc în peste 2.600 de adăposturi, determinând Guvernele din prefecturile Iwate, Miyagi şi Fukushima să ceară construirea a 32.800 de adăposturi temporare.

Autorităţile pentru imigraţie au decis să ofere informaţii despre cetăţenii străini care locuiesc în Japonia şi amprentele lor, dacă va fi necesar, Guvernelor locale, pentru a verifica locurile în care se află sau pentru a-i identifica.

Biroul pentru Imigraţie din Ministerul de Justiţie a decis de asemenea să accepte cereri de informaţii privind cetăţenii străini care locuiesc în prefecturile Aomori, Iwate, Miyagi şi Fukushima, pentru ca familiile şi prietenii lor să ştie ce s-a întâmplat cu ei.

Pentru a face faţă lipsei de combustibil, prefectura din Iwate a cerut industriei petroliere locale să acorde prioritate vehiculelor de urgenţă, în timp ce în prefectura Miyagi se vor epuiza în curând stocurile de combustibil de la crematorii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici