Bilanţul persoanelor decedate sau dispărute în Japonia depăşeşte 20.000

Cutremurul şi tsunami care au devastat nord-estul Japoniei la 11 martie au provocat moartea a 8.133 de persoane şi dispariţia altor 12.272, potrivit unui nou bilanţ provizoriu al poliţiei naţionale, dat publicităţii duminică.

34 afișări
Imaginea articolului Bilanţul persoanelor decedate sau dispărute în Japonia depăşeşte 20.000

Bilanţul persoanelor decedate sau dispărute în Japonia depăşeşte 20.000 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest bilanţ urmează să se agraveze. "Vom avea nevoie de locuri pentru a păstra peste 15.000 de cadavre", a declarat şeful poliţiei din prefectura Miyagi, una dintre cele mai afectate de catastrofă, relatează agenţia Jiji.

Cutremurul cu magnitudinea 9 din 11 martie este cel mai puternic înregistrat vreodată în Japonia. Acesta a fost urmat de un tsunami extrem de puternic. Echipele de salvare au găsit puţini supravieţuitori.

Această dublă catastrofă naturală este cea mai gravă din Japonia de la cutremurul din 1923 din regiunea Kanto, care include Tokyo, când au murit 142.000 de persoane.

Seismul şi tsunami au provocat şi un grav accident la centrala nucleară Fukushima (nord-est), care ameninţă cu o contaminare radioactivă la scară mare în arhipelag.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici