Bilanţul prăbuşirii podului din India creşte la 134 de morţi. Accidentul s-a petrecut în timpul festivalul dedicat zeului hindus al Soarelui

  • Numărul morţilor după prăbuşirea unui pod suspendat din India a crescut luni la 134.
  • Este al doilea incident cu numeroase victime petrecut pe continentul asiatic pe durata unui festival în ultimele 48 ore. Numărul morţilor în busculada de Haloween din Coreea de Sud a crescut la 153.
  • Incidentul din India s-a petrecut în timpul unui festival dedicat zeului hindus al Soarelui
1031 afișări
Imaginea articolului Bilanţul prăbuşirii podului din India creşte la 134 de morţi. Accidentul s-a petrecut în timpul festivalul dedicat zeului hindus al Soarelui

Mediafax Foto

Poliţia a reţinut nouă persoane în cadrul unei anchete penale privind unul dintre cele mai mortale accidente din ţară în ultimii 10 ani. Aproximativ 400 de oameni cumpăraseră bilete pentru a sărbători festivalurile Diwali şi Chhath Puja pe pod. 

Aproximativ 35 de victime aveau sub 14 ani, potrivit unei liste a decedaţilor văzută de Reuters. Din fericire,  170 de persoane au fost salvate până dimineaţa, transmite Reuters

Imaginile dinaintea prăbuşirii au arătat un grup de tineri făcând fotografii în timp ce alţii încercau să balanseze podul dintr-o parte în alta, înainte de a se prăbuşi în râu de dedesubt, iar cablurile au cedat. 

Ce sunt festivalurile Chhath Puja şi Diwali? 

Chhath este un festival antic hindus desfăşurat în subcontinentul india, mai precis, statele indiene Bihar, Uttar Pradesh, Bengalul de Vest,  Jharkhand  şi provinciile nepaleze Madhesh şi Lumbini.

Rugăciunile din timpul Chhath puja sunt dedicate zeităţii solare, Surya, pentru a arăta recunoştinţă pentru dăruirea bunătăţilor vieţii pe pământ şi pentru a cere ca anumite dorinţe să fie îndeplinite. 

Diwali este cunoscut şi sub numele de Festivalul Luminilor şi simbolizează „victoria luminii asupra întunericului, a binelui asupra răului şi a cunoaşterii asupra ignoranţei”. 

Creative Commons 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici