Bilanţul protestelor violente din Irak a ajuns la 65 de morţi

Bilanţul celor care au murit în timpul protestelor antiguvernamentale din Irak, care durează deja de trei zile, a ajuns vineri la 65 de persoane, au confirmat surse medicale şi din cadrul forţelor de securitate, relatează Reuters.

300 afișări
Imaginea articolului Bilanţul protestelor violente din Irak a ajuns la 65 de morţi

Bilanţul protestelor violente din Irak a ajuns la 65 de morţi

Premierul Adel Abdul Mahdi a făcut apel la calmarea tensiunilor după ce 190 de persoane au fost rănite vineri în capitală.

"Este groaznic că există atât de mulţi morţi, răniţi şi distrugere", a declarat Marele Ayatollah Ali al-Sistani.

"Guvernul şi părţile politice nu au răspuns cererilor formulate de oameni, privind combaterea corupţiei sau aducerea de schimbări în acest sens. Parlamentul este cel mai vinovat pentru ceea ce se întâmplă", a adăugat Ali al-Sistani.

Protestele împotriva împotriva corupţiei, calităţii slabe a serviciilor publice şi a ratei ridicate a şomajului au început marţi în Bagdad şi în încă trei oraşe din sudul ţării. Manifestanţii solicită, „căderea regimului” şi aprind focuri în jurul clădirilor administraţiei centrale şi ale sediilor partidelor politice.

 

Taguri:
irak,
proteste,
bilanţ

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici