Bilanţul taifunului Bopha depăşeşte 1.000 de morţi în Filipine

Bilanţul Bopha, cel mai puternic taifun care a afectat Filipinele în acest an, a depăşit pragul de 1.000 de morţi, au anunţat duminică autorităţile, precizând că sute de persoane sunt în continuare dispărute.

117 afișări
Imaginea articolului Bilanţul taifunului Bopha depăşeşte 1.000 de morţi în Filipine

Bilanţul taifunului Bopha depăşeşte 1.000 de morţi în Filipine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Taifunul din 4 decembrie a provocat moartea a 1.020 de persoane pe insula Mindanao (sud), devastată de inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat şeful serviciilor de securitate civilă, Benito Ramos.

Numărul persoanelor dispărute a fost revizuit, de asemenea, acesta fiind în prezent de 844 de persoane, dintre care aproximativ jumătate sunt pescari plecaţi pe mare înainte de sosirea taifunului.

"Bilanţul va creşte în continuare. Am găsit multe cadavre ieri (sâmbătă), printre copaci şi dărâmături", a declarat Ramos pentru AFP.

"Nimeni nu se aştepta la o astfel de intensitate. Ultima dată (când această parte a ţării) a fost afectată de o furtună puternică a fost în 1912", a adăugat el.

Bilanţul ar putea fi mai mare decât cel al Washi, care a provocat moartea a 1.268 de persoane în decembrie 2011, în special în nordul Mindanao.

ONU a lansat un apel la ajutor internaţional, sperând să strângă 65 de milioane de dolari pentru ajutorarea supravieţuitorilor.

Filipinele se confruntă cu o medie de 20 de furtuni sau taifunuri importante pe an, acestea producându-se în special în timpul sezonului ploios, în perioada iunie-octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici