Bilanţul victimelor cutremurului din Indonezia a crescut la 252 de morţi

Bilanţul victimelor seismului care a lovit oraşul indonezian Cianjur de pe insula indoneziană Java a crescut la 252 de morţi, a anunţat marţi guvernul local într-o postare pe Instagram.

339 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor cutremurului din Indonezia a crescut la 252 de morţi

Bilanţul victimelor seismului care a lovit oraşul indonezian Cianjur de pe insula indoneziană Java a crescut la 252 de morţi, a anunţat marţi guvernul local într-o postare pe Instagram.

De asemenea, 31 de persoane sunt încă dispărute şi 377 au fost rănite, în timp ce numărul persoanelor strămutate a ajuns la 7.060, relatează Reuters.

Mulţi copii se numără printre victime, aceştia fiind ucişi în urma prăbuşirii şcolilor lor.

Henri Alfiandi, şeful Agenţiei Naţionale de Căutare şi Salvare, declară: "Provocarea este că zona afectată este extinsă ... În plus, drumurile din aceste sate sunt deteriorate. Majoritatea victimelor sunt copii, pentru că la ora 13.00 erau încă la şcoală".

Cutremurul cu magnitudinea 5,6 a lovit luni oraşul Cianjur din Java de Vest şi s-a produs la o adâncime de 10 km, potrivit datelor US Geological Survey.

Zona în care s-a produs cutremurul este dens populată şi predispusă la alunecări de teren, iar casele slab construite au fost reduse la ruine în multe zone.

Un bilanţ anterior indica 56 de morţi şi peste 700 de răniţi, apoi 162 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici