Bilanţul victimelor inundaţiilor din Congo s-a dublat. Peste 400 de oameni au murit

Bilanţul victimelor inundaţiilor şi alunecărilor de teren din estul Congo s-a dublat şi a ajuns la peste 400 de persoane, potrivit Reuters.

229 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor inundaţiilor din Congo s-a dublat. Peste 400 de oameni au murit

Bilanţul victimelor inundaţiilor din Congo s-a dublat. Peste 400 de oameni au murit

Bilanţul inundaţiilor care au devastat săptămâna trecută o regiune din estul Republicii Democrate Congo s-a dublat, ajungând la 401 persoane decedate, a declarat luni guvernatorul provinciei. Acesta este unul dintre cele mai mari dezastre naturale din istoria recentă a ţării africane, spun autorităţile locale.

Satele Bushushu şi Nyamukubi din teritoriul Kalehe au fost inundate joi, după ce ploile torenţiale au provocat alunecări de teren şi au făcut ca râurile să iasă din matcă. Iniţial, au fost descoperite 176 de cadavre, dar ulterior, numărul acestora a crescut foarte mult.

„Este cea mai gravă inundaţie pe care am avut-o vreodată", a declarat Christian Zihindula Bazibuhe, reprezentant al societăţii civile, adăugând că încă mai plutesc cadavre pe lacul Kivu.

Guvernul central de la Kinshasa nu a comunicat încă un bilanţ oficial al victimelor. Acesta a trimis o echipă la Kalehe şi a declarat o zi de doliu naţional.

Duminică, Agenţia umanitară a Naţiunilor Unite, OCHA, a anunţat că cel puţin 270 de decese au fost confirmate şi că peste 300 de persoane sunt date dispărute. Aproximativ 3.000 de familii şi-au pierdut casele, a adăugat OCHA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici