Bilanţul victimelor tornadelor din SUA a ajuns la 29 de morţi

Noi tornade au afectat luni sud-estul Statelor Unite au provocat moartea a cel puţin 29 persoane, potrivit celui mai recent bilanţ publicat marţi de presa americană.

96 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor tornadelor din SUA a ajuns la 29 de morţi

Bilanţul victimelor tornadelor din SUA a ajuns la 29 de morţi (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit postului de televiziune NBC, mai multe tornade au traversat nordul statului Alabama şi au devastat oraşul Athens şi o parte din Mississippi, în special Louisville şi Tupelo.

Guvernatorii din Alabama şi Georgia au decretat stare de urgenţă în zonele afectate.

Serviciile meteo au avertizat că alte tornade violente sunt aşteptate marţi din Texas până în Tennessee.

În total, 75 de milioane de persoanele trăiesc în regiunile ameninţate, dintre care 1,4 milioane în zone cu risc înalt.

Preşedintele Barack Obama, aflat în vizită în Filipine, a transmis luni un mesaj de condoleanţe şi de încurajare locuitorilor din regiunile sinistrate şi a promis că zonele afectate vor primi ajutor federal.

"Este haos pentru moment", a declarat pentru postul de televiziune CNN James Firestone, primarul oraşului Vilonia, din Arkansas.

Centrul oraşului "pare să fi fost redus total la ruine. Doar câteva clădiri au mai rămas în picioare, conductele de gaz se deversează. Conductele de apă nu mai sunt în stare de funcţionare. Avem victime", a povestit el.

Imaginile difuzate de televiziunile locale arătau maşini răsturnate, case fără acoperiş, iar altele distruse din temelii.

În statul Kansas, autorităţile au anunţat că zeci de case au fost distruse. De asemenea, o parte din oraşul Mayflower, situat la nord-vest de Little Rock, capitala statului Arkansas, a fost devastată.

Aproape 15.000 de locuinţe au rămas fără curent în urma trecerii tornadelor.

Peste 50 de soldaţi din Garda Naţională ajută echipele de intervenţie în cele mai afectate zone.

În mai anul trecut, cel puţin 20 de persoane, printre care şapte copii, au murit după ce tornade puternice au devastat Oklahoma.

Statele Unite sunt una dintre ţările cu cele mai mare număr de tornade din lume, cu o medie de 1200 de tornade într-un an. Statele Texas, Oklahoma şi Kansas sunt afectate în special.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici