Bilanţul violenţelor din Belgrad se ridică la un mort, 130 de răniţi şi 192 de arestări

O persoană a fost ucisă şi alte 130 rănite, dintre care 52 de poliţişti, în timp ce alte 192 de persoane au fost arestate în urma violenţelor de joi, de la Belgrad, izbucnite după protestele faţă de independenţa Kosovo, a anunţat vineri poliţia, citată de agenţia Beta.

1 afișare
Imaginea articolului Bilanţul violenţelor din Belgrad se ridică la un mort, 130 de răniţi şi 192 de arestări

Bilanţul violenţelor din Belgrad se ridică la un mort, 130 de răniţi şi 192 de arestări (Sursa: Mediafax Foto)

Un cadavru carbonizat a fost descoperit la ambasada Statelor Unite, al cărei sediu a fost incendiat de protestatari, potrivit unui comunicat al poliţiei, care a precizat că va fi efectuată autopsia pentru a fi determinată cauza decesului.

Oficiali din cadrul ambasadei au precizat că nu este vorba despre unul dintre angajaţii săi.

Opt ambasade - Statele Unite, Turcia, Croaţia, Marea Britanie, Belgia, Germania, Bosnia-Herţegovina şi Canada - au fost avariate, dar şi 90 de magazine şi mai multe automobile, potrivit comunicatului.

"Poliţia a acţionat în conformitate cu competenţele sale şi a luat toate măsurile necesare pentru a proteja instituţiile şi cetăţenii", mai scrie în comunicat.

Violenţele care au izbucnit joi în centrul oraşului Belgrad au avut loc în cadrul unei manifestaţii în masă, organizată pentru a protesta faţă de proclamarea independenţei Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici