Bilanţul violenţelor din Siria este de 123 de morţi - organizaţie

Cel puţin 123 de persoane au fost ucise în perioada 18 martie - 1 aprilie în Siria, în cursul protestelor împotriva regimului Bashar al-Assad, conform unui bilanţ al Federaţiei Internaţionale a Ligilor Drepturilor Omului.

16 afișări
Imaginea articolului Bilanţul violenţelor din Siria este de 123 de morţi - organizaţie

Bilanţul violenţelor din Siria este de 123 de morţi - organizaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lista, întocmită de Centrul de studii pentru Drepturile Omului, cu sediul la Damasc, cuprinde 123 de nume ale unor persoane decedate.

În cazul a 40 de victime, nu se precizează data decesului, iar în cazul a 15 nu se precizează locul decesului.

Potrivit organizaţiei, 40 de persoane au fost ucise pe 23 martie în mai multe localităţi, inclusiv la Deraa (sud). Pe 1 aprilie, au fost ucise 16 persoane la Duma, la nord de Damasc.

Conform site-urilor opoziţiei siriene, 134 de persoane au fost ucise în cursul violenţelor.

Autorităţile siriene au numit un nou guvernator al provinciei Deraa şi intenţionează să anuleze rapid starea de urgenţă.

Marţi, la Deraa avea loc o grevă generală, conform unui activist pentru drepturile omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici