Bill Clinton a dezvăluit o conversaţie secretă ce a avut-o cu Putin în 2011: "Am ştiut din acea zi că era doar o chestiune de timp"

Bill Clinton a declarat că şi-a dat seama în 2011 că era "doar o chestiune de timp" până când Vladimir Putin va acţiona asupra Ucrainei, după o discuţie înfiorătoare cu preşedintele Rusiei la Davos, în Elveţia.

4116 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton a dezvăluit o conversaţie secretă ce a avut-o cu Putin în 2011:  "Am ştiut din acea zi că era doar o chestiune de timp"

Bill Clinton a dezvăluit o conversaţie secretă ce a avut-o cu Putin în 2011: "Am ştiut din acea zi că era doar o chestiune de timp"

În timpul acelei întâlniri, spune Clinton, Putin a respins un acord negociat de SUA şi convenit de predecesorul său, Boris Elţîn, de a respecta teritoriul Ucrainei în schimbul renunţării de către Kiev la arsenalul său nuclear din epoca sovietică, relatează FT.

"Vladimir Putin mi-a spus în 2011 - cu trei ani înainte de a ocupa Crimeea - că nu este de acord cu acordul pe care l-am încheiat cu Boris Elţîn", şi-a amintit fostul preşedinte american.

"El a spus ... <<Nu sunt de acord cu el. Nu îl susţin. Şi nu sunt obligat de el>> Am ştiut din acea zi că era doar o chestiune de timp".

Clinton a împărtăşit această amintire în timpul unei apariţii comune cu soţia sa, Hillary la 92nd Street Y din New York, unde au fost intervievaţi de preşedintele Carlyle Group, David Rubenstein.

Eşecurile militare ale Rusiei în Ucraina şi răspunsul hotărât al Occidentului la invazia sa, a susţinut Hillary Clinton, au descurajat o campanie a lui Xi de a revendica Taiwanul.

Ea a spus: "Xi a văzut asta. Şi cred că, înainte de invazia rusă, existau şanse mari ca el să fi acţionat asupra Taiwanului în doi-trei ani. Cred că acel calendar a fost amânat".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici