Bill Gates intră în lumea berii. Miliardarul a cumpărat o participaţie la gigantului Heineken deşi în trecut declara că nu este un mare fan al berii

Bill Gates a cumpărat o participaţie de 3,76% din acţiunile gigantului olandez de băuturi Heineken, deşi miliardarul fondator al Microsoft a declarat anterior că nu este "un mare băutor de bere", relatează Reuters.

2236 afișări
Imaginea articolului Bill Gates intră în lumea berii. Miliardarul a cumpărat o participaţie la gigantului Heineken deşi în trecut declara că nu este un mare fan al berii

Bill Gates intră în lumea berii. Miliardarula acumpărat o participaţie la gigantului Heineken deşi în trecut declara că nu este un mare fan al berii

Documentul depus de Autoritatea pentru Pieţe Financiare din Olanda (AFM) a precizat că acţiunile au fost achiziţionate pe 17 februarie. Gates a cumpărat acţiunile de la mexicanii de la FEMSA, care vând acţiunile companiei producătoare de bere.

Gates a cumpărat 10,8 milioane de acţiuni, în valoare de 883 milioane de euro ceea ce a declanşat o obligaţie de divulgare în conformitate cu normele bursiere olandeze.

Într-o sesiune de chat "Ask Me Anything" din 2018 pe Reddit, Gates a declarat că nu este "un mare băutor de bere".

"Când ajung la ceva de genul unui meci de baseball, beau bere uşoară pentru a intra în atmosfera. Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe adevăraţii băutori de bere".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici