Bill Gates lansează un nou avertisment: există posibilitatea să apară pandemii mult mai grave faţă de Covid

Bill Gates a lansat un avertisment cu privire la pandemii mult mai grave decât Covid-19, făcând apel la guverne să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală.

3937 afișări
Imaginea articolului Bill Gates lansează un nou avertisment: există posibilitatea să apară pandemii mult mai grave faţă de Covid

Bill Gates lansează un nou avertisment: există posibilitatea să apară pandemii mult mai grave faţă de Covid

Filantropul a declarat că, deşi variantele Omicron şi Delta ale coronavirusului au fost unele dintre cele mai transmisibile virusuri văzute vreodată, lumea ar fi putut avea de înfruntat un agent patogen care să provoace o rată mult mai mare de decese sau forme grave, relatează FT.

Fundaţia Bill & Melinda Gates şi Wellcome Trust din Marea Britanie oferă 300 de milioane de dolari Coaliţiei pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii, care a contribuit la formarea programului Covax, ce s-a ocupat de furniza vaccinuri în ţările cu venituri mici şi medii.

Gates a declarat că priorităţile lumii sunt "ciudate" şi că a revenit filantropilor şi guvernelor bogate sarcina de a aborda inechitatea vaccinurilor.

"Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane în daune economice şi zeci de milioane de vieţi, este o poliţă de asigurare destul de bună", a spus Gates.

El a adăugat că o mare parte din inovaţiile pentru pregătirea unei viitoare pandemie ar putea fi, de asemenea, utile în abordarea problemelor de sănătate existente la nivel mondial, cum ar fi crearea unui vaccin pentru HIV şi a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză şi malarie.

Gates a declarat că cei doi mari finanţatori ai dezvoltării de vaccinuri în timpul pandemiei Covid-19, CEPI şi guvernul SUA, au fost "curajoşi" să pună bani în pericol pentru a crea portofolii largi de vaccinuri potenţiale.

"Banii riscaţi au fost cei care au determinat desfăşurarea evenimentelor. Aşadar, a existat un beneficiu global uriaş. Acum suntem cu toţii mult mai inteligenţi", a spus el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici