Biserica Ortodoxă din Cipru îşi pune la dispoziţie întreaga avere pentru ieşirea ţării din criză

Biserica Ortodoxă din Cipru a anunţat că este dispusă să-şi pună activele, inclusiv terenuri, la dispoziţia statului. Biserica este un acţionar important al celei de-a treia mari bănci a ţării, Hellenic Bank.

2261 afișări
Imaginea articolului Biserica Ortodoxă din Cipru îşi pune la dispoziţie întreaga avere pentru ieşirea ţării din criză

Biserica Ortodoxă din Cipru îşi pune la dispoziţie întreaga avere pentru ieşirea ţării din criză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Întreaga avere a Bisericii este la dispoziţia ţării (...) astfel încât să putem sta pe propriile picioare şi nu sprijiniţi de străini", a declarat arhiepiscopul Chrysostomos, după ce s-a întâlnit miercuri dimineaţă cu preşedintele ţării.

Ministrul de Finanţe cipriot, Michalis Sarris, se află la Moscova pentru a discuta surse alternative de finanţare. O rundă iniţială de discuţii nu a condus la rezultatul sperat miercuri, însă Sarris a afirmat că va rămâne în Rusia astfel încât discuţiile să poată continua.

Preşedintele Ciprului a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, marţi seara, după votul din Parlament.

Parlamentul cipriot a respins taxa pe depozite bancare, condiţie pentru primirea unui pachet de împrumuturi externe de la zona euro. Proiectul a fost respins cu 36 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi niciun vot favorabil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici